Fax: Mobile: Phone: Close Mörkt Download image Ljus Skriv ut Share
1718784521000 | Pressmeddelande

Vi söker projektledare inom solparker (PV)

Bli vår nya kollega inom förnybar energi
Ladda ner bild

EnBW arbetar med utveckling av solenergi- och vindkraftsprojekt och täcker hela värdekedjan, från identifiering av lämpliga lägen till utveckling, byggnation, service & underhåll samt drift och re-powering.

Teamet i Sverige behöver omgående förstärkas med medarbetare som vill koordinera och driva projekt från start till mål.

Rollen som projektledare innebär att du ansvarar för att arbeta fram tillstånd för vind och/eller solparker (PV) genom att leda och koordinera framdriften i projekt tillsammans med kollegor internt, inom koncernen, samarbetspartners och externa konsulter. Du ansvarar för att planera via mål och budget till genomförande, du följer även med projekten in i drift.

Du har en utbildningsbakgrund på universitetsnivå, inom teknik, lantmäteri, miljö eller juridik. Vi ser gärna att du har några års erfarenhet av att ha arbetat med projektledning inom förnybar energi, utveckling av infrastrukturprojekt, som handläggare inom tillståndsprocesser på länsstyrelsen eller motsvarande.

Du har initiativförmåga och är beredd att ta ansvar för helheten. Du planerar noga, förstår att samverkan och kommunikation är viktig och du är utrustad med tålamod, våra projekt är långsiktiga.

Du har goda kunskaper inom Office-paketet. Erfarenhet av GIS och WindPro är meriterande liksom erfarenhet av projektutveckling inom förnybar energi eller erfarenhet från andra verksamheter som jobbar med tillståndspliktig verksamhet och/eller miljöprocesser. Rollen innebär kommunikation med bland annat markägare, kommunala och regionala tjänstemän, politiker, intressenter och elnätsbolag varför det är av vikt att kunna uttrycka sig väl i språk och skrift på svenska och engelska. Hanterar du det tyska språket är det meriterande då vi har kontakt med tyska kollegor. Körkort för bil erfordras för tjänsten.

Tjänsten är på heltid och tillsvidare. Rapportering sker till Projektchefen och placeringsort är Falkenberg och/eller Göteborg eller annan ort med möjlighet att jobba hemifrån någon dag i veckan.

Du kan vänta dig ett omväxlande och intressant arbete i nära samarbete med kunniga kollegor.

Ansökan

Då urvalsprocessen sker löpande är du varmt välkommen med din ansökan och CV så snart som möjligt. Sänd din ansökan till .

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.