Fax: Mobile: Phone: Close Download image till toppen Skriv ut
1582189200000 | Pressmeddelande

Johnny Andersson EnBW Sveriges nya Head of Project Development

Falkenberg. EnBW Sverige har utsett Johnny Andersson som ny chef för området Project Development. Johnny Andersson är en extern rekrytering och tillträdde sin tjänst under mars månad.
Ladda ner bild

Johnny ansluter till EnBW med stor insikt i den svenska och nordiska vindbranschen. Han har erfarenhet från hela projektutvecklingsprocessen - från greenfield och landägarkontrakt, tillstånd, upphandling, kontraktsförhandling och konstruktion, säger EnBW Sveriges VD, Mads Miltersen.

Han har visat att han kan hantera stora projektportfölj. Johnny har tagit ansvar för över hundra vindkraftsprojekt på allt mellan 6 och 300 MW. Det är precis vad ett så pass tillväxtorienterat företag som EnBW behöver, fortsätter Mads Miltersen.

Johnny Andersson kommer senast från Siemens Gamesa Renewables med ansvar för bolagets projektutveckling i Sverige.

Chefserfarenhet

Under sin tid på Triventus Windpower har Johnny Andersson haft hand om 45 medarbetare. 18 års erfarenhet inom vindkraftsindustrin har, förutom Triventus, även tagit honom till positioner hos turbinproducenterna Vestas och Gamesa.

Johnny Andersson har ett starkt nätverk i branschen i hela Norden. Hans strategiska tankesätt och förmåga att kommunicera med en mångfald av stakeholders kommer att bli viktiga tillgångar för EnBW Sveriges fortsatta expansion.

Fax: Mobile: Phone: