Fax: Mobile: Phone: Close Download image Skriv ut Share
1649412000000 | Pressmeddelande

Andreas Schell ny VD för EnBW AG

EnBW Sveriges tyska moderbolag EnBW AG utser Andreas Schell till ny VD. 52-årige Schell är för närvarande VD för Rolls-Royce Power Systems.
Ladda ner bild
Utnämnd till ny VD för EnBW: Andreas Schell. Tillträde under fjärde kvartalet (Copyright: Rolls-Royce Power Systems).

Andreas Schell kommer att tillträda sin nya tjänst hösten 2022. Han tar över efter Frank Mastiaux, som inte förlänger sitt kontrakt efter tio år i EnBW:s ledning.

Andreas Schell började sin yrkeskarriär 1996 på Daimler-Chrysler och gick 2009 vidare till UTC Aerospace Systems i Charlotte, USA. 2017tog Schell över som VD för Rolls-Royce Power Systems. Under hans ledning har företaget utvecklats från en traditionell tillverkare av diesel- och gasmotorer till en modern leverantör av integrerade, hållbara drivlösningar, inklusive kompletta energisystem med fokus på dekarbonisering och digitalisering.

Lutz Feldmann, styrelseordförande i EnBW AG: "Vi är mycket nöjda med att i Andreas Schell ha fått en internationellt erfaren toppchef med en strategiskt konsekvent inriktning. Han har den erfarenhet och expertis vi behöver både på energi- och mobilitetsmarknaden. Med Andreas Schell kommer EnBW att fortsätta utveckla sin konkurrenskraft och kommer att utnyttja maximalt sina olika marknadsmöjligheter både i Tyskland och internationellt."

Andreas Schell: "EnBW har på ett imponerande sätt förvandlats till ett starkt och modernt energibolag som har utvecklat många innovativa energi- och infrastrukturlösningar och som nu har en bred och väl positionerad ställning på viktiga framtidsmarknader. Tillsammans med styrelsen och EnBW:s anställda kommer vi att fortsätta följa denna väg. Jag ser mycket fram emot denna utmanande och spännande uppgift och framför allt att arbeta tillsammans med EnBW-teamet.

EnBW tillhör världens stora aktörer inom havsbaserad vindkraft och har varit först i Europa med att bygga storskalig vind- och solkraft helt utan subventioner. EnBW:s svenska verksamhet har sin bas i halländska Falkenberg och där är man i full fart med att med eftertryck utöka sin utvecklingspipeline för vind- och solkraft och söker nya medarbetare.

Fax: Mobile: Phone: