Fax: Mobile: Phone: Close Mörkt Download image Ljus Skriv ut Share
1655365450000 | Pressmeddelande

EnBW Sverige och projektutvecklaren Jämtvind inleder samarbete

Kompletterande verksamhetsprofiler och gemensam syn på vikten av nära samarbete med lokala samhällen bakom strategisk allians inom förnybar energi i Jämtland.
Ladda ner bild
Mads Miltersen, vd EnBW Sverige, och Anders Strömblad, vd Jämtvind

”Vi är mycket glada över att Jämtvind har valt att samarbeta med oss. Jämtvind har en stark närvaro i denna del av landet och hög trovärdighet hos markägare här”, säger EnBW Sveriges vd Mads Miltersen. ”Jämtvind är en lokal utvecklare med en kompletterande verksamhetsprofil till EnBW, vars strategi för vindkraftsutveckling är ett lokalt partnerskap med goda relationer till Jämtland och dess lokalsamhällen.”

EnBW Sverige är ett av få svenska företag inom förnybar energi som arbetar längs hela värdekedjan dvs. man följer sina sol- och vindkraftsprojekt från planering, byggnation till drift och avser att äga anläggningarna under hela sin livstid på 25 till 35 år. Att förnybara energiprojekt gagnar de lokala samhällen, är enligt Mads Miltersen av största vikt.

”EnBW Sverige är den partner som vi har letat efter”, säger Jämtvinds vd Anders Strömblad. ”Med sin entusiasm och sitt personliga engagemang känns de fortfarande som en start-up. Samtidigt har teamet en stor samlad erfarenhet inom förnybar energi och EnBW-koncernens spetskompetenser och innovationer i ryggen.”

Fax: Mobile: Phone: