Fax: Mobile: Phone: Close Mörkt Download image Ljus Skriv ut Share
1717567200000 | Pressmeddelande

Idag, den 5 juni, firas World Environment Day

Genom vårt moderbolags ambassadör Nico Rosberg uppmärksammas dagen. Rosberg, tidigare Formel 1-världsmästare och en stark röst för förnybar energi.
Ladda ner bild

Genom vårt moderbolags ambassadör Nico Rosberg uppmärksammas dagen. Rosberg, tidigare Formel 1-världsmästare och en stark röst för förnybar energi.

Men på EnBW Sverige strävar vi varje dag efter att minska utsläppen av växthusgaser och främja övergången till en renare och mer hållbar energiframtid. Vi tror på en värld där energi produceras lokalt och hållbart, och där rättvisa, hållbarhet och fred är grundläggande principer.

Nu fortsätter vi att arbeta tillsammans för en grönare och mer hållbar framtid

EnBW strävar efter klimatneutralitet för företaget senast 2035 och vi fortsätter att arbeta med full fart framåt inom bland annat sol- och vindkraft. Avsikten från vårt moderbolag EnBW AG är att investera 40 miljarder euro i energiomställningen fram till 2030. Det innebär en enorm kraft och stora möjligheter även för oss EnBW i Sverige.

FN´s World Environment Day har firats sedan 1973 och har utvecklats till en kraftfull plattform för att främja positiva förändringar.

Årets tema, "Landåterställning, Ökenbildning och Torkaresistens", belyser det akuta behovet av att adressera nedbrytningen av upp till 40% av planetens land, vilket inte bara påverkar ekosystemet utan också hälften av den globala befolkningen.