Fax: Mobile: Phone: Close Download image Skriv ut Share
1648710402000 | Pressmeddelande

EnBW Sverige söker erfaren projektledare

Stöd letade att arbeta med Greenfield projekt i utvecklingsteamet. Vi ser fram emot din ansökan
Ladda ner bild

Vi arbetar med utveckling av solelenergi och vindkraftsprojekt och täcker hela värdekedjan från identifiering av lämpliga lägen till utveckling, byggnation, drift och re-powering. Vårt moderbolag med säte i Stuttgart och Karlsruhe är ett av de tre största energibolagen i Tyskland

Till den svenska organisationen söker vi nu en Projektledare. Rollen som projektledare innebär att utveckla tillståndsprojekt inom PV och vindkraft från idé och planering via mål och budget till genomförande där lönsamhet och låg miljöpåverkan är fokusområden. Som projektledare följer du även med projekten in i byggfasen och in i drift för att bistå med sakkunskap rörande projektets tillståndsfrågor.

Ansvarsområde
Du ansvarar för att arbeta fram tillstånd för vindkraft- och solcellsparker (PV) genom att leda och koordinera framdriften i projekten tillsammans med kollegor i koncernen och externa konsulter inom miljö, juridik eller entreprenad. Rollen innefattar ledning och koordinering av projekten omfattande både interna och externa resurser. Kommunikation med markägare, kommunala och regionala tjänstemän, politiker och elnätsbolag m.fl. sker löpande.

Bakgrund
Vi letar efter en kollega som har en utbildningsbakgrund på universitetsnivå, inom teknik, lantmäteri, miljö eller juridik. Vi ser gärna att du har några års erfarenhet av att ha arbetat med utveckling av infrastrukturprojekt som handläggare inom tillståndsprocesser på länsstyrelsen eller motsvarande.

Erfarenhet av GIS och WindPro är meriterande liksom erfarenhet av projektutveckling inom förnybar energi eller erfarenhet från andra verksamheter som jobbar med tillståndspliktig verksamhet. Rollen innebär kommunikation med ovannämnda parter varför det är av vikt att kunna utrycka sig väl i språk och skrift på svenska och engelska. Körkort för bil erfordras för tjänsten.

Tjänsten är på heltid och tillsvidare, rapportering sker till Projektchefen och placeringsort är Falkenberg eller annan ort med möjlighet att jobba hemifrån någon dag i veckan.

Din profil
Du har initiativförmåga och är beredd att ta ansvar för helheten. Du planerar noga och förstår att samverkan är viktig och du är utrustad med en hög grad av tålamod. En vilja för att skapa långsiktiga relationer tillsammans en utvecklad kommunikationsförmåga kännetecknar dig som person.

Om EnBW
EnBW Sverige är ett dotterbolag till EnBW AG med säte i Tyskland. Med runt 25 000 anställda är EnBW ett av de största energiföretagen i Europa och förser över 5,5 miljoner kunder med smarta och hållbara energilösningar, el- och telekommunikationsnät, samt elektromobilitet.

Ansökan
Om tjänsten är något för dig sänd då din ansökan snarast till; Alexander Onn, Thor Industries på mail: ao@thor-companies.com. Urval sker löpande. Välkommen med din ansökan!

Accept Decline Download now Download
Fax: Mobile: Phone:
Fax: Mobile: Telefon:
Alexander Onn