Fax: Mobile: Phone: Close Download image till toppen Skriv ut
1582275600000 | Pressmeddelande

EnBW växer i Dalarna

Det gäller att satsa på alla delar av värdekedjan för att uppnå ett 100% förnybart energisystem. Och att kunna ta vara på både stora och små chanser. Så säger Mads Miltersen vars EnBW Sverige nu ökar sin andel i vindparken Hedbodberget.
Ladda ner bild

Falkenberg. För bara några veckor sedan tecknade halländska vindkraftsföretaget EnBW avtal för ett så kallat greenfieldprojekt i södra Sverige och elområde 4. Enligt VD:n Mads Miltersen ett typiskt EnBW-projekt: ”Vi är duktiga på att ta hand om hela värdekedjan, från projektering till långsiktigt ägande.”

Nu ökar företaget alltså sitt innehav i vindparken Hedbodberget i Dalarna med en turbin. Parken består av totalt 15 turbiner och EnBW äger redan fem av dem sedan man tog över Power Wind Partners AB av bl a investmentbolaget Proventus och Folksam i augusti 2019.

”Att köpa en enskild turbin låter kanske inte så mycket för en organisation med så stora ambitioner som vi på EnBW har,” kommenterar VD:n Mads Miltersen med ett leende. ”Men vi växer där och då vi kan – stort och smått. Många bäckar små gör en stor å är det som gäller när vi på allvar vill uppnå ett helt förnybart energisystem och våra klimatmål innan det är för sent.”

Hedbobergets vindpark ligger i Rättviks kommun i elområde 3 och togs i drift under 2009.

Fax: Mobile: Phone: