Fax: Mobile: Phone: Close Download image Skriv ut Share
1568102400000 | Pressmeddelande

Ny VD utsedd för EnBW Sverige

Danske Mads Miltersen tar över det svenska dotterbolaget. Från och med den 1 oktober kommer företagets framtid i Sverige att ligger i Mads Miltersens kapabla händer som ny VD för EnBW Sverige AB
Ladda ner bild

Falkenberg. Energiexperten Miltersen ser tillbaka på en framgångsrik karriär på de skandinaviska elmarknaderna. Mellan 2007 och 2016 var han finansdirektör och VD för det danska energiförsörjnings- och serviceföretaget EnergieMidt Holding i Silkeborg. Hans expertis inom vindkraft tog honom sedan till Rabbelshedekraft AB, ett företag nära Göteborg som specialiserat sig på projektplanering och drift av vindkraftverk, där han var VD fram till början av 2019.

"Vi är mycket glada över att ha säkrat Mads som VD. Hans framstående kunskap om den skandinaviska energimarknaden kommer att hjälpa oss fortsätta vår expansion på den svenska energimarknaden," säger Dirk Güsewell, Head of Portfolio Development på EnBW.

EnBW Sverige AB ägs av det tyska energibolaget EnBW och har sitt säte i halländska Falkenberg. Det svenska dotterbolaget grundades 2018 för att realisera vindkraftsprojekt i Sverige. För närvarande byggs en vindkraftspark med tre turbiner och en installerad effekt på cirka 11 MW i Råmmarehemmet i Tidaholm kommun och i december förra året köptes sju vindkraftsparker i Sverige med en installerad effekt på 105 MW. Dessutom förvärvade EnBW två nätföretag tidigare i år, som bland annat, kopplar upp företagets vindkraftsparker mot nätet.

EnBW är en stark drivkraft för den tyska vindkraftsutbyggnaden och följer en selektiv internationaliseringsstrategi. Förutom i Sverige är EnBW därmed också verksamt i länder som Frankrike och Taiwan med egna nationella dotterbolag. EnBW har varit representerat på den skandinaviska marknaden genom sitt dotterbolag Connected Wind Services (CWS) sedan 2016. Den tillverkaroberoende tjänsteleverantören CWS har sitt huvudkontor i Danmark och dotterbolag med serviceteam i Sverige och Tyskland. Med förvärvet av CWS har EnBW blivit en viktig aktör inom underhåll och reparation av vindkraftverk.

Fax: Mobile: Phone: