Fax: Mobile: Phone: Close Download image till toppen Skriv ut
1580461200000 | Pressmeddelande

Nytt Greenfieldprojekt för vindkraftjätten EnBW

Sverige är en av Europas mest dynamiska marknader för landbaserad vindkraft just nu. EnBW Sverige fortsätter att expandera för fullt. Företaget har klargjort med sitt senaste greenfield-projekt i södra Sverige: 5 turbiner med en total kapacitet om 28 MW.
Ladda ner bild

Falkenberg/Stuttgart. EnBW Sverige AB har tecknat avtal med markägare för att utveckla en ny landbaserad vindpark i södra Sverige. ”Det är fantastiskt hur tekniken har utvecklats,” säger EnBW Sveriges VD Mads Miltersen. ”Vår nya vindpark kommer att bestå av fem turbiner och ge en total effekt på 28 MW. En sådan kraftproduktion hade varit otänkbar för bara några år sedan.”

EnBWs nya vindpark är ett så kallat ”greenfield-projekt”. Företaget kommer alltså att ta hand om hela värdekedjan – från projektering till byggnation, drift och långsiktigt ägande. ”Våra stakeholder, markägare och kommuner, vill ha en ha en långsiktig och pålitlig partner från ax till limpa. Det är precis vad vi bygger vår strategi på och leder till många spännande nya möjligheter”, säger Mads Miltersen.

Den nya vindparken kommer att ligga i elprisområde 4. Här behövs den närproducerade förnybara elen mer än någon annanstans” förklarar Mads Miltersen.”

Om EnBW

Sedan 2016 har EnBW varit verksam på den skandinaviska marknaden genom sitt dotterbolag Connected Wind Services. Den tillverkaroberoende tjänsteleverantören CWS har sitt huvudsäte i Danmark och ett dotterbolag med serviceteam i Sverige.

Med förvärvet av CWS har EnBW blivit en viktig aktör inom service, underhåll och reparation av vindkraftverk. CWS är också en viktig hörnsten i utvecklingen av EnBW Sveriges vindkraftsportfölj i Sverige.

Med över 21 000 anställda är EnBW en av de största energileverantörerna i Tyskland och Europa och försörjer cirka 5,5 miljoner kunder med el, gas och vatten samt energilösningar och energirelaterade tjänster. Till och med 2020 avser EnBW att utveckla förnybara energikällor till en av de viktigaste pelarna i sin verksamhet. Enbart i Tyskland ska bolaget driva landbaserad vindkraft med en total kapacitet på 1 000 MW till och med 2020. EnBW erbjuder tjänster över vindkraftens hela värdekedjan från planering till konstruktion, drift, underhåll och service.

EnBW planerar att investera över fem miljarder Euro i sin fortsatta expansion inom förnybar energi fram till 2025. Bolaget satsar också på selektiv internationalisering för att komplettera sin tyska kärnmarknad. Målmarknaderna för havsbaserad vindkraft omfattar bland andra Taiwan och USA. Inom landbaserad vindkraft är andra viktiga marknader förutom Sverige, Frankrike och Turkiet.

Fax: Mobile: Phone: