Fax: Mobile: Phone: Close Mörkt Download image Ljus Skriv ut Share
1720105200000 | Pressmeddelande

EnBW bjuder in till Öppet Hus i Vindkraftsparken Bliekevare

Välkommen på öppet hus i Bliekevare
Ladda ner bild

I Bliekevare vindpark pågår en tillståndsansökan om att ersätta dagens vindturbiner med mer effektiva modeller. Vi in till öppet hus i den befintliga parken. Det blir en dag med information, tävlingar och dialog.

Ladda ner bild

Lördag 31 augusti håller vi öppet hus i Vindpark Bliekevare med drop-in mellan klockan 11-15. Då får du chansen att ställa alla tänkbara frågor om vindkraft och titta in i ett vindkraftverk.

Ladda ner bild

Varför ska du komma? Det blir en dag anpassad för alla åldrar med fokus på lärande, lek och givetvis korvgrillning. Vi har tävlingar med fina priser, information om hur vindkraft fungerar och varför det är en viktig energikälla. Du får också möjlighet att se hur teknikernas verktyg ser ut och ställa frågor om den nya vindparken till våra experter på plats.

Du får även chansen att vinna ett besök till toppen av ett vindtorn (om vädret tillåter).

Ladda ner bild

Varmt välkommen den 31 augusti för att träffa oss och uppleva tekniken på nära håll.

Scanna QR-koden för vägbeskrivning eller se kartan nedan. Infarten till vindkraftsparken finns längs vägen nordöst om Rajastrand.

Ladda ner bild

Fakta

  • Vi undersöker möjligheten att uppgradera vindkraftsparken i Bliekevare genom att ersätta befintliga turbiner med nya, mer effektiva modeller - en process som kallas “repowering”.
  • Den nuvarande parken består av 18 turbiner, med en totalhöjd på 125 meter. Planen är att ersätta dessa med maximalt 15 nya turbiner som har en totalhöjd på 280 meter.
  • Vindkraftsparken är belägen vid Rajastrand i Dorotea kommun.
Ladda ner bild

För ytterligare information, vänligen kontakta oss på .