Download image till toppen

Med över 25 000 anställda är EnBW ett av de största energiföretagen i Europa och förser 5,5 miljoner kunder med energi och hållbara lösningar.

EnBW kommer från Baden-Württemberg, Tysklands sydvästligaste delstat med Stuttgart som huvudstad. Här finns innovativa industriföretag som Mercedes-Benz, IT-jättar som SAP och hjärtat för den världsberömda tyska verktygsindustrin. Här satsar vi konsekvent på utbyggnaden av förnybara energikällor. I Tyskland är vi redan en stark drivkraft bakom ”Energiewende” - energisystemets omvandling till förnybara och hållbara energikällor.

Vi har många års erfarenhet inom vindkraft. Våra tjänster sträcker sig över hela värdekedjan från planering, konstruktion, drift, underhåll, reparation till direkt marknadsföring av vindkraftparker.

Fram till 2020 är EnBWs strategi att öka andelen förnybara energikällor i EnBWs generationsportfölj till 40 procent (år 2017 var andelen 26 procent).

Vi har hittills främst fokuserat på Europas största energimarknad hemma i Tyskland. Och nu startar vi en selektiv internationell expansion inom förnybar energi. Med grundandet av EnBW Sverige AB har vi utökat vårt engagemang för vindkraft på den svenska marknaden.

Vindkraftsparker på land

Vindturbiner till havs i vindkraftsparken Baltic 1 från EnBW

Vindkraftsparker till havs