Close Dark Download image Light Share

Förnybar energi för framtiden.

Ladda ner bild

Lokalt och hållbart producerad energi

Vi på EnBW bidrar vi till klimatet och möter det växande elbehovet genom att öka andelen förnybar energi och lagring. Vi tror på en bättre värld med lokalt och hållbart producerad energi.

EnBW är i grunden ett tyskt kommunalägt bolag med rötterna i Baden-Würtemberg. Som ett av Europas största energiföretag levererar vi energitjänster till fem miljoner kunder. Samarbetet med markägare, politiker, invånare och näringsliv är avgörande för oss. Vi vill ge så många som möjligt chansen att delta i energiomställningen och tro på dess möjligheter. Våra projekt gynnar inte bara klimatet och förnybar energi, utan också lokalsamhället där vi bygger vind- eller solparker.

Vi arbetar med allt från projektering till drift, service och underhåll, och våra investeringar är långsiktiga. När vi satsar på ett projekt, är vår ambition att stanna kvar och driva det helhjärtat från start till mål för att skapa en hållbar energiförsörjning. Se oss som en lokal partner som ger tillbaka till orten.

EnBW Sverige äger och förvaltar åtta vindparker med en installerad effekt om drygt 120 MW i hela landet samt två nätbolag. Vi har även en stark projektutvecklingsportfölj för framtida investeringar.

Kontor

Kontor Falkenberg

EnBW Sverige AB
Åkarevägen 17
311 32 Falkenberg
Telefon: 010 454 08 90
Mail:

Org. nr 559132-8884

Kommunikation

Malin Englund
Kommunikation, press & media

Telefon: 010-454-0883
Mail:Kontor Göteborg

EnBW Sverige AB
Lilla Bommen 1
411 04 Göteborg
Telefon: 010 454 08 90
Mail:

Org. nr 559132-8884

Affärsverksamhet och partnerskap

Robert Östman
Eftermarknad & Affärsutveckling

Mobilnummer: 010-454 07 70
Mail:Kontakta oss

Växel: 010 – 454 08 90

Öppettider vardagar: 08.00-17.00 (lunchstängt 12.00-13.00)

Mail:

Ladda ner bild

Mail-adresser till medarbetare på EnBW Sverige är generellt konstruerade enligt principen första bokstaven i förnamnet.efternamn@enbw.com. Ersätt å och ä med a, ersätt ö med oe.

Eller kontakta oss via formuläret:

Kontakta oss

Vill du jobba med förnybar energi på ett växande företag, skicka din spontanansökan till

I samband med ansökan ges samtycke till att personuppgifter behandlas enligt EnBWs hantering av personuppgifter

Vår historia

Ladda ner bild
Ladda ner bild

Med över 27 000 anställda är EnBW ett av de största energiföretagen i Europa och förser 5,5 miljoner kunder med energi och hållbara lösningar.

EnBW kommer från Baden-Württemberg, Tysklands sydvästligaste delstat med Stuttgart som huvudstad. Här finns innovativa industriföretag som Mercedes-Benz, IT-jättar som SAP och hjärtat för den världsberömda tyska verktygsindustrin. Här satsar vi konsekvent på utbyggnaden av förnybara energikällor. I Tyskland är vi redan en stark drivkraft bakom ”Energiewende” - energisystemets omvandling till förnybara och hållbara energikällor.

Vi har många års erfarenhet inom vindkraft. Våra tjänster sträcker sig över hela värdekedjan från planering, konstruktion, drift, underhåll, reparation till direkt marknadsföring av vindkraftparker.

Vi har hittills främst fokuserat på Europas största energimarknad hemma i Tyskland. Och nu startar vi en selektiv internationell expansion inom förnybar energi. Med grundandet av EnBW Sverige AB har vi utökat vårt engagemang för vindkraft på den svenska marknaden.

Ladda ner bild

Vindkraftparker

I Sverige finns bra tillgång till attraktiva vindlägen, hög kompetens och erfarenhet av att bygga vindkraft. Det råder en positiv inställning till förnybar energi, både politiskt och hos allmänheten.

EnBW gör en långsiktig satsning där vi fokuserar på vindkraft och solkraft.

Våra projekt

Policies

Environmental policy

Download

Occupational health and safety policy

Download

Quality policy

Download